Voverytė

Voverytė

2015 m. kovo 16 d., pirmadienis

Kaziuko mugė

Čia turbūt dar viena mūsų tradicija joje kasmet apsilankyti. Nors pernai pataikėm tokią vėjuotą dieną, kad vos atėjus nuvertė palapinę ir Ignėja griežtai atsisakė toliau eiti. O Silvija kaip tik išpūtus akis dairėsi kada grius dar palapinių. ;) Šiemet tokio vėjo deja nebuvo. ;) Lankėmės ten vakar, po darželio, ir net nustebau kiek daug žmonių ten buvo vidury dienos. O šiaip buvo visai smagu. :) Prisipirkom barankų, dar išsiviliojom padaužyčių tėtį iš darbo trumpam pasivaikščioti. Ir paragavau karštos giros. Reikia pripažinti, kad skaniau nei tikėjausi. :)
O šiaip vis daugiau laiko leidžiam lauke. Džiaugiuosi, kad maniškėms ten būti patinka. Jau ir su dviračiais, ir su paspirtuku buvo. Tuoj ateis ir riedučių eilė. :)
O jei linksmiau, čia preitos savaitės Silvijos bajeris, kai žiniomis sesę nugalėjo. ;) EIlinį kartą dėl kjažko susiginčijo. Ignėja sako: Kai aš duosiu tau per galvą! Silvija susiraukia ir atšauną: o aš tau per sturburą, inkstus, kaulus, kojas, rankas ir šikną (taip, darželio įtaka....)! Va ir nutilo Ignėja susimąsčius per kur dar galima mušti. Bet jei ką po 5 min sugalvojo ir veiksmas tęsėsi. :)


Dar noriu pasidalinti turbūt lengviausiu, greičiausiu ir man skaniausiu svogūnų pyrago receptu iš kažkurio receptų žurnalo. Išbandžius aš jų bent tris, bet šitas be konkurencijos. :) Silvija kas be ko neragauja, o mes trise labai mėgstam. :)
Originalus receptas:
125 g. lydyto sviesto,
200 g. majonezo
1 a.š. sodos,
apie 400 g miltų.
Sumaišyti tešlą ir kloti į riebalais pateptą kepimo indą paliekant aukštesnius kraštus.
Įdarui: svogūnų, 300 g. fermentinio sūrio, pipirų, druskos. Buvo siūloma apibarstyti sezamo sėklomis, bet pas mus tokių nebūna, tad tiko ir be. :)
Svogūnus susmulkinti, patroųkinti su aliejum, druska, pipirais. Po to sumaišyti su tarkuotu sūriu ir krėsti ant tešlos. Kepti įkaitintoj orkaitėj 15-20 min.
O nepraimto nufotografuoti nespėjau....

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą