Voverytė

Voverytė

2018 m. rugsėjo 1 d., šeštadienis

Su Rugsėjo pirmąją!

Šiemet ta neįprasta rugsėjo pirmoji, kuri būna savaitgalį ir viskas nusikelia keliomis dienomis į priekį. O kitokia ji dar daug kuo. Silvija į šią mokyklą perėjo viduryje mokslo metų, tad galima sakyti, kad rugsėjo pirmoji čia pirmą kartą. O Ignėja irgi žygiuos į pirmą klasę. Kad ir kaip ramiai prieš du metus išleidau Silviją į pirmą klasę, dabar viskas kitaip. Nors, logiškai mąstant, gal turėtų būti atvirkščiai? Bet nėra. :) Silvija savarankiška rimtuolė, kuri iš klusos gerai rašėm, mokėjo skaičiuoti, labai norėjo mokytis ir viskas pradžioje buvo sklandu. O Ignėja mano vaikiška neklaužada, kuri rašo, kaip jai atrodo, ir pyksta, kad nors ir suprasdami taisom jos klaidas. :) Silvijai pirmoje klasėje nei karto nereikėjo padėti mokytis, Ignėjai turbūt teks. :)
paskutiniosios vasaros savaitės greitai prabėgo. Silvija pabuvo puikioje dienos stovykloje KJM laisvalaikio centre. Ir net užsikrėtė noru šokti breiką. Nežinau ar ilgam, bet vis šis tas. Pamažu dėliojasi būreliai. Silvijai baseinas, matematika, gal anglų kalba bibliotekoje, gal kraštotyros būrelis. viskas priklausys nuo būrelių dienų. Gal, nes viskas priklausys nuo būrelio dienos. O daugelio būreliųjos amžiui neradom... Kad ir jaunųjų istorikų... dar pridėsim kokį mokyklinį ir viskas bus puiku.:)
Ignėja eis į gamtos mokslus ir tikimės tinkamu laiku ir tinkamoj vietoj bus zoologijos būrelis. Ir reikia tikėtis, kad iš viso bus, nes Aplinkotyros centrą vėl reorganizavo. Kodėl "vėl"? kai buvau mokykloje, jau kokioje 5 klasėje, reorganizavo Jaunųjų gamtininkų centrą (kažkaip panašiai vadinosi), kuriame lankiau miškininkų būrelį. Tada irgi išdraskė, direktorius savo mėnesį baigė dirbti koridoriuje. Tad tie drąskymai pasikartojo sąlyginai greitai...
Renginių ir pramogų buvo visokių. Tuo labiau, kad šią savaitę neturėjau papildomų darbų. Tad vasarą pabaigėm aktyviai. Vakar Ignėja su tėčiu vienam iš fortų domėjosi šikšnosparniais:
Gal ir maniau, kad ilgiau prabus, bet pasirodo, tą paskaitą jau buvo girdėję renginyje Ąžuolyne, tad palandžiojo forte, pasidarė šikšnosparnį ant piršto ir ėjo susitikti su vampyru. Man labiausiai patiko įspūdis telefonu: mama, įsivaizduoji, ten tik didelis neįdomus prisidažęs dėdė... Tik nutylėjo, kad vis tiek tris kartus ėjo į tunelį pro tą "dėdę" vampyrą. ;)
Mes su Silvija visšojoj bibliotekoj Laisvėj žiūrėjom filmą "Rūta".
Žmonių buvo daugiau negu matosi čia, bet apdairiai atėjom anksčiau. Vietom Silvijai buvo pabodę, bet šiaip išsėdėjo gerai. Man filmas irgi patiko, visai kitoks nei įsivaizdavau.
Rugsėjį vėl nsuimato krūva renginių su Silvija. Abi nekantraujam. Ignėja užtat nekantrauja dėl mokslų. kad tik tie norai išliktų...

1 komentaras: